Η διατροφή μας περιλαμβάνει μια σειρά φαγητών που δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε τις ευεργετικές ιδιότητές τους. Ένα σαφές παράδειγμα αυτού είναι η ελιά, που είναι πάντα παρούσα στη διατροφή πολλών νοικοκυριών.
Πολλοί αγνοούν ότι η ελιά είναι ένα τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε συστατικά λιπαρών υψηλής ποιότητας. Περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, μεγάλη ποσότητα μεταλλευμάτων και σημαντική περιεκτικότητα καροτενίων (προβιταμίνη Α), βιταμίνη C και θειαμίνη. Επιπλέον, περιέχει μια καλή ποσότητα φυτικών ινών και έχει 150 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.
Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε ακόρεστα λίπη και συνιστάται η κατανάλωση του καθώς βοηθά στην καταπολέμηση της χοληστερίνης και την απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών E, A, D και K. Συνιστάται η καθημερινή του κατανάλωση και για την υγεία της καρδιάς.
Ένα ακόμη όφελος της ελιάς είναι ότι βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και είναι πολύ αποτελεσματική σε περιπτώσεις αρτηριοσκλήρυνσης, καθώς έχει μεγάλη αγγειοδιασταλτική δράση.
Ενεργεί ως διουρητικό το οποίο βοηθά στην εξάλειψη των τοξικών ουσιών από το σώμα είναι πολύ επωφελής για τη θεραπεία του διαβήτη, της ηπατικής φλεγμονής και τους χολόλιθους.
Διαβάστε περισσότερα στο πλήρες άρθρο του OliveNews.